Espai de suport familiar

Centre de suport i conciliació familiar

Espai d’acompanyament i d’acollida d’infants a partir de 4 mesos
nadons-espai-familiar-kangurs-mataro

Kangurs, espai de suport familiar, és un espai d’acollida i acompanyament per a infants a partir de 4 mesos, on vetllem pels nadons i per les necessitats de conciliació laboral i personal de les famílies Oferim un espai acollidor i condicionat per desenvolupar activitats com jugar, cantar, pintar, llegir, imaginar, descansar, dinar… També hi ha un espai de lactància, per les mares que volen venir a donar el pit perquè treballen a prop, o perquè venen amb els nadons… és un espai respectuós que ens agrada compartir amb vosaltres.

IMG_1942

 

Horaris del servei:

 

El nostre centre està obert de 8h a 20h però si necessites aquest servei no hi ha un mínim d’hores, pots utilitzar-lo quan ho necessitis.

 

Hi ha opció a bonus per hores i opció a  hores soltes.

No tanquem en tot l’any, obrim a l’estiu (juliol i agost ), per Nadal* i setmana santa*.

 

 

Disposem de diferents espais condicionats segons les diferents necessitats:

centre-suport-familar-kangurs-jocsEspai d’higiene adaptat per ells, amb canviador, WC per petits, orinals, piques de diferents mides, miralls… tot a la seva alçada.

Espai diàfan: sala on fem psicomotricitat, juguem, escoltem música, gategem, experimentem, ens divertim, creixem, fem joc lliure…

Espai menjador: condicionat amb taules i cadires petites, trones, nevera, microones…

Cuina: amb nevera i microones. No podem cuinar, tenim servei de catering extern.

Espai dormitori: amb bressols, màrfegues, coixins,…

Espai de jocs: amb joguines sensorials, panera els tresors, mantes de joc, tenim un gran ventall de joguines per les diferents edats…

 

Què és un Centre de Suport Familiar?

És un recurs adreçat a les famílies que tenen dificultats per conciliar la seva vida laboral amb la cura dels seus fills i filles. Els centres de suport familiars ofereixen serveis d’acollida a infants a partir de 4 mesos, amb horaris i preus flexibles per tal d’adaptar-se al màxim a les necessitats particulars de cada família.

centre-suport-familar-kangurs-nadons

 

Els objectius dels Centres de Suport Familiar són els següents:

1. Facilitar la conciliació de la vida familiar, laboral i personal.
2. Assegurar el benestar del infants i la satisfacció de totes les seves necessitats durant el temps d’estada al centre.
3. Treballar amb un projecte educatiu i de funcionament basat en el joc.

 

 

Curs de massatge infantil

El massatge infantil és una dels més agradables mètodes per estimular, relaxar i crear vincle afectiu, a través del tacte, de la veu i de la mirada. Permet a mares i pares interrelacionar-se amb el seu fill/a de forma amorosa, facilitant una trobada d’intimitat.

El contacte pell amb pell és una necessitat bàsica, especialment per a un bebè, perquè desperta la consciència corporal, que és la base de l’estructura del Jo. Actualment està científicament demostrat que l’amor, les carícies, la nutrició afectiva entre el nen/a i els qui li envolten, tenen un benefici crucial sobre el desenvolupament del petit/a.

curs-massatge-infantil-mataro-kangurs

El massatge estimula els sistemes neurològic, respiratori, immunològic, circulatori, gastrointestinal i endocrí. Ajuda a la relaxació i alliberament de tensions, intensifica la comunicació a través d’una actitud atenta d’escolta, respecte i adaptació a les necessitats del nen/a i propicia relacions de confiança i seguretat.

INFORMACIÓ GENERAL

  • Periodicitat: 5 sessions, 1 cop per setmana
  • Grups: mínim 3 famílies – màxim 6 famílies
  • Duració: 1:15h cada sessió.Totes les sessions consten d’una mateixa estructura: acollida, relaxació, massatge (a cada sessió incorporem nous moviments), diàleg i comiat.

MATERIAL

  • El material necessari que ha de portar cada família és el següent:
  • Una tovallola (si és aïllant millor).
  • Roba còmoda i mitjons antilliscants per l’adult.
  • Bolquers, tovalloletes i roba de recanvi pel nadó.
  • Un parell de joguines que li agradin a l’infant, si ja volteja o interacciona amb elles.